Hva er hypnoterapi?

De fleste som er i hypnoterapi opplever det som en deilig avslappet tilstand, hvor de sitter en behagelig stol med øynene lukket og er fullstendig klar over alt som foregår. Hypnotisk transe er en kombinasjon av fokusert oppmerksomhet og mental avslapning, hvor hjernen er mottakelig for nye tanker og ideer.

Hva er hypnoterapi? De fleste som er i hypnoterapi opplever det som en deilig avslappet tilstand, hvor de sitter en behagelig stol med øynene lukket og er fullstendig klar over alt som foregår. Hypnotisk transe er en kombinasjon av fokusert oppmerksomhet og mental avslapning, hvor hjernen er mottakelig for nye tanker og ideer. Hypnose er en tilstand hvor vi har adgang til og kan kommunisere med underbevisstheten vår. Vi har muligheten til å endre på fastlåste mønstre som hemmer oss i å leve på den måten vi ønsker. Det kan være manglende selvfølelse, overspising og angst som fobier, eksamensangst o.s.v. Disse mønstre kan være skapt av enkeltstående små eller store traumatiserende opplevelser som mobbing, vold, overgrep og lignende. En fobi kan oppstå etter en eneste ubehagelig opplevelse med det man har utviklet en fobi overfor. Uavhengig av når i livet mønstrene er grunnlagt kan de enkelt endres med hypnoterapi. Det er ikke så lett å endre på verden rundt oss, men vi kan endre måten vi oppfatter den på og hvordan vi reagerer i forskjellige situasjoner. Hvis vi føler oss trygge på oss selv og våre verdier blir det mindre viktig for oss hva andre mener om oss. Da er vi i stand til å ta vare på oss selv og leve ut våre drømmer og visjoner.

Jeg er sykkelen. Det er du som styrer og trår. Det er helt umulig å hypnotisere et menneske imot dets vilje. Den eneste veien inn i en hypnotisk tilstand er at du lar seg hypnotisere. Det kan du gjøre ved å velge å følge de forslag som du får om eksempelvis å fokusere på forskjellige muskler i kroppen eller forestille deg en gjenstand eller eksempelvis en strand på en tropisk øy i Stillehavet. Det er essensielt at du føler deg trygg og har tillit til den terapeuten, du har valgt å gå hos.

Hvordan er det å være i hypnoterapi hos meg?

Min oppgave er å hjelpe deg til å få den forandring du ønsker i livet ditt. Det gjør jeg ved først igjennom samtale å hjelpe deg med å finne frem til de hindringer, som ligger i veien for at forandringen kan skje. Det er ikke alltid så lett å se de selv, ofte har man kjørt seg fast i det man opplever som et problem. I hypnosen går vi inn og jobber med de grunnfølelsene som ligger bak problemet, og når de er borte står veien åpen. Jeg jobber ut ifra en terapiform som heter 5-PATH® her bruker jeg de mest effektive og kraftfulle teknikker som finnes innen hypnoterapi. Teknikkene er satt opp i en logisk rekkefølge hvor jeg underveis sikrer meg at vi sammen nøytraliserer de gamle og kanskje ubehagelig følelser som har stått i veien for at du kan have en trygg hverdag fylt med glede. Det høres enkelt ut, og det er det. En ting er imidlertid viktig å slå fast: Nøkkelen til forandring ligger inni deg selv, og for at vi skal få til forandring sammen, må du være klar til å leve det livet du ønsker. Det betyr at du må være klar til å gi slipp på det gamle livet med de mønstre du ønsker å bli kvitt. Min rolle er å være din guide og veileder. Det oppleves som forløsende og berikende, når såret er helet er man klar til å bevege seg videre. 5-PATH® er et meget grundig system og man må derfor regne med at gå inn i et behandlingsforløp på 4-6 sesjoner, hvor hver sesjon tar ca. to timer.


Hvis du vil forandre verden og gjøre det med held. Begynn med dens sentrum og start med deg selv.

Piet Hein