Slankekurs hvor du går naturlig ned i vekt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Spiser du når du føler deg stresset, usikker eller lei deg?

Overspiser du godteri, sjokolade, chips eller kake?

Er du lei av å være på diett?

Trenger du hjelp til å ta sunne valg?

Topp Hypnoterapi starter opp et annerledes slankekurs på Gjøvik Vandrerhjem Hovdetun

Kurset starter 6. februar 2019 og går over 3 onsdagskvelder. Det foregår i peisestuen på Gjøvik Vandrehjem Hovdetun. Målgruppen er mennesker som overspiser. Dette er mennesker som spiser når de eksempelvis er stresset, lei seg, utrygg eller føler seg usikker. De spiser typisk store mengder godteri, kake, kjeks, iskrem, chips eller fast food og gjerne i smug. Etterpå angrer de, får dårlig samvittighet og føler seg håpløse. Det er et utradisjonelt kurs fordi det hverken inneholder kompliserte strenge dietter eller konkrete treningsprogrammer. Det handler mer om å integrere noen enkle triks i hverdagen og på kurset vil man lære noen teknikker til å stoppe seg selv før det går galt og heller ta sunne valg.

Når man stapper i seg mat eller søtsaker man egentlig ikke trenger er det oftest fordi man har en følelse man ikke liker. Mange er slett ikke klar over hvilken følelse de har for de fokuserer bare på hva de kan putte i munnen som får vekk den ubehagelige følelsen og føle seg bedre. Det kan være følelser som sinne, frykt, usikkerhet, skyldfølelse og når man fyller magen med mat lager kroppen automatisk en følelse av trygghet, og den ubehagelige følelsen blir derfor borte en liten stund.

Forskning viser også at noen typer mat inneholder naturlige stoffer som gir oss de følelser vi ønsker. Eksempelvis får sjokolade hjernen vår til å produsere det samme stoff som når vi er forelsket, hvor melkeprodukter får kroppen til å produsere lykkehormonet serotonin. «Jeg ser ofte at mennesker med lav selvfølelse spiser store mengder kake, kjeks eller fast-food. Problemet er at jo mer de spiser jo mer håpløse føler de seg. Det blir en ond sirkel som må brytes.

På kurset vil man lære om hva de enkelte følelser prøver å fortelle og hvordan man kan tilfredsstille de følelser på en mye bedre måte enn å spise. Når man forstår følelsene sine er det mye lettere å få kontroll over spisingen. I tillegg vil man lære konkrete redskaper som kan brukes til finne ro hvis man kjenner ubehagelige følelser og ønsker å stoppe de uten å spise.

Mange mennesker sliter med lav selvfølelse, derfor er økt selvfølelse integrert som en viktig del av kurset. Kurset er en blanding foredrag og visualiseringsøvelser. Målet er å hjelpe kursdeltakerne til å skape nye tanke-, følelses- og handlingsmønstre. Mange mennesker kritiserer seg selv mange gange hver dag eksempelvis når de gjør noe feil eller er misfornøyd med speilbildet sitt. Ofte er selvkritikken helt ute av proporsjoner med virkeligheten. Hvis man vil ha det bra med seg selv må man slutte å trykke seg selv ned hver dag. Tankemønstre må snus, man må fokusere på det man får til og ha det som et utgangspunkt for vekst.  Forskning viser at mennesker som er positive til livet sitt lever i gjennomsnitt syv år lenger enn de som bare fokuserer på det som ikke er bra. Målet er at kursdeltakerne skal bli kjent med seg selv og lære å dekke sine følelsesmessige behov med andre ting enn mat. Når de mestrer det vil de automatisk få kontroll over sine spisevaner og naturlig gå ned i vekt.

 

Kurssted: Gjøvik Vandrehjem Hovdetun, Parkveien 8, 2821 Gjøvik

Tidspunkt: 6/2, 20/2 og 6/3 2019, kl. 18-20

Påmelding seinest 4/2 2019 til Kirsten Topp 90052198

eller kirsten.topp@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen