Sinnemestring!!! Er du ofte og mye sint?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Blir du fort sint og overreagerer i mange situasjoner i hverdagen? Skremmer du de du er glad i mer enn nødvendig? Noen ganger blir de redd eller lei seg og så sitter du igjen med dårlig samvittighet. Du er klar over at du reagerer for voldsomt, men klarer ikke å stoppe deg selv når det koker.

  • Det kan være at du føler deg presset til å være med på noe du ikke har lyst på.
  • Du føler at noen prøver å lure deg eller andre.
  • Det kan hende at du føler deg utnyttet av noen som har misbrukt din vennlighet.
  • Kanskje du er sint og frustrert over noe du ikke får til.
  • Noen har skadet deg, noe eller noen som betyr mye for deg.

Sinne er en viktig følelse. Det er en stemme inni deg som sier: Jeg synes at det som skjer her er urettferdig.

Hvis man veldig fort blir sint over små ting er det ofte veldig mye gammel sinne lagret i underbevisstheten som sørger for at det hele tiden er et veldig høyt trykk inni deg. I den prosess som jeg tar mine klienter igjennom er det å nøytralisere gammelt sinne en veldig viktig del.

Sinne er en viktig følelse, for hvis vi opplever urettferdighet skal vi faktisk bli sint. Hvis vi bare lar oss tråkke på og utnytte av andre er vi dumsnille. Det som er utfordrende med sinne er å bli passe sint på riktig person til rett tid. Det er her det går galt for de som bærer rundt på mye gammelt sinne. De blir alt for sint og noen ganger på feil personer til feil tid.

Hvordan mestre sinne?:

Når du kjenner at du blir sint så spør deg selv: Hva er det jeg opplever som urettferdig her? Deretter tar du en ærlig runde med deg selv og vurderer om det faktisk er urettferdig! Hvis svaret er ja så må du handle og si fra til den eller de personer som har behandlet deg på en urettferdig måte og få ordnet opp i det. Hvis det som ligger bak er gammelt og du ikke lenger har kontakt til de personer så må du rett og slett tilgi det som skjedde. Ja du leste riktig; du må tilgi. Jeg leser en gang iblant i avisen om folk som har vært utsatt for slemme ting som uttaler at de aldri kommer til å tilgi den personen som har skadet dem. Gammelt sinne kaller vi bitterhet og det smaker surt. Så hvor lenge vil du gå og ha det dårlig fordi noen andre har vært slemme mot deg? Den eneste du skader er deg selv.

Det å tilgi betyr ikke å glemme eller å anerkjenne det de har gjort. Du behøver ikke å like personen. Tilgivelse er noe du gjør for deg selv hvor du setter deg selv fri fra fortiden. Du behøver ikke å fortelle den eller dem som du har tilgitt at du har gjort det, du behøver ikke å ha kontakt med den eller de personer.

Da Nelson Mandela forlot fengselet ble han spurt om han nå skulle ut og ta hevn mot de som hadde skadet han. Svaret var, at hvis det var målet ville han fremdeles være mentalt til fange. Han la alt bak seg da han gikk ut av porten og jobbet resten av sitt liv for tilgivelse og rettferdighet.

Hvis du har mye gammelt sinne på lager så kan det være lurt å få ryddet i det. Det ligger lagret i underbevisstheten, men i hypnosen kan vi få tilgang til det og ryddet vekk alt det som står i veien for at du kan føle deg rolig, avslappet og glad.

2 hendelser på “Sinnemestring!!! Er du ofte og mye sint?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen