Bli hypnoterapeut

Ny hypnose utdanning i Norge starter 29. april 2022

Takk fordi du er nysgjerrig på utdanningen til å bli hypnoterapeut. Denne utdanning er utviklet av Dansk Institut for Hypnose og Psykoterapi (DIHP). De kaller seg den visjonære hypnoseskole, fordi de er opptatt av hele tiden å utvikle seg og være den beste hypnoseskole. De tester fortløpende nye teknikker og teorier for å kunne utdanne de beste hypnoterapeutene som kan gå ut og  hjelpe flest mulig mennesker. De har valgt å undervise i de mest effektive og dybdegående teknikker som vi kjenner til innen hypnose. Det er metoder som skaper varige forandringer og påvirker mange aspekter av klientens liv til det bedre. Les mer om DIPH på nettsiden www.hypnosehusetdanmark.dk

Hva kan du bruke utdanningen til?

Utdanningen til hypnoterapeut (250 leksjoner) henvender seg til deg som ønsker å jobbe med hypnoterapi på deltid, fulltid eller som et supplement til din eksisterende praksis hvis du eksempelvis er sykepleier, psykolog, psykoterapeut, lege, tannlege eller en annen form for behandler/terapeut. Hvis du er lærer/underviser vil du også kunne dra stor nytte av den kunnskapen du vil få på denne utdanningen. 

Du trenger ikke å ha kunnskap om terapi fra før for å kunne bli en dyktig hypnoterapeut. Som hypnoterapeut kan du hjelpe andre mennesker til å bli kvitt angst, sjalusi, overspising, røyke-slutt.  Du vil lære lære alt du trenger på utdanningen om samtale-delen med din klient og alle de teknikker dere vil bruke sammen i hypnosen. Du kan hjelpe dine klienter til å få bedre selvfølelse og komme i kontroll over eget liv. 

Personlig var jeg forsker og jobbet med noe helt annet, da jeg selv gikk ned med stress og fikk hjelp fra hypnoterapi til å rydde i gamle smertefulle følelser og stress. Jeg fikk et helt nytt liv og ble derfor inspirert til å skifte karriere til å hjelpe mennesker som sliter med psykiske utfordringer eller gamle vaner de vil bli kvitt. Det har gitt meg en fantastisk og enda mer meningsfullt hverdag.

"Jeg kan varmt anbefale denne uddannelse. Med Kirsten som underviser kan man være sikker på at komme i dybden med hypnosen – Hun brænder for hypnose, hvilket også kommer til udtryk i hendes undervisning."
- Winnie Kleiner
"Jeg er uddannet hos Hypnosehuset Danmark og er i den forbindelse blevet undervist af Kirsten Topp. Kirsten har en ekstrem stor og bred viden om hypnosefaget. Hun er en af de mest passionerede undervisere jeg har mødt. Hvis du har interesse i at lære mere om det fantastiske og dybtgående redskab som hypnose er, kan jeg klart anbefale dig at vælge undervisning hos Kirsten Topp."
- Heidi Rosentjørn

Dette er noe av det du lærer om på utdanningen:

 • Hypnosens historie.
 • Forståelse av hva hypnose er.
 • Grundig innføring i hva hypnose kan brukes til som terapeutisk redskap.
 • Du lærer å utføre mottakelighets-test på din klient.
 • Redskaper til å takle utfordringer med klienter.
 • Psykologien bak.
 • Flere forskjellige teknikker til hvordan du enkelt og effektivt kan ta en klient i hypnose.
 • Hvordan du skaper en god relasjon med din klient, som er et viktig grunnelement for å få gode resultater.
 • De forskjellige dybde-stadier i hypnosen og hvordan du kan sikrer deg at klienten er
  dypt nok til å skape forandringer. Du lærer om kalibrering.
 • Betydningen av suggesjoner og hvordan måten vi tenker på styrer livet vårt. Det hypnotiske språk. Gjøre klienten oppmerksom på ″negativ selv-snakk″.
 • Utarbeiding av virkningsfulle og individuelle scripts og suggesjoner til dine klienter.
 • Du får kunnskap om og forståelse for hvordan det bevisste, underbevisste og ubevisste sinn fungerer.
 • Forskjellige induksjoner, lyn-induksjoner og fordypelsesteknikker.
 • Du lærer om følelsenes hemmelige språk og hvordan mangelen på denne kunnskapen får oss til å distrahere oss selv med usunn adferd som på sikt skader oss.
 • Vi viser en video hvor vi jobber en klient gjennom alle trinn i prosessen.
 • Hvordan du jobber terapeutisk med dine klienter i hypnosen. Effektive hypnoterapeutiske teknikker hvor både NLP, Gestalt terapi og kognitiv terapi blir brukt som en del av en kraftfull prosess. I denne prosess brukes også
  regresjonsterapi, tilgivelsesterapi, sorgterapi og partsmediasjonsterapi. Målet er å fjerne gammel emosjonell smerte hos klienten.
 • En unik teknikk til å bearbeide og noen ganger helt fjerne negative følelser hos klienten umiddelbart.
 • En pusteteknikk som klienten kan bruke til å kople av alarmberedskapet sitt eller stanse et begynnende panikkanfall.
 • Inspirasjon til hvordan du kan bruke hjelpemidler i din jobb med klienter.
 • Hvordan du lærer dine klienter selvhypnose så de kan vedlikeholde og fortsette den gode utvikling som dere har startet sammen.
 • Etiske regler for hvordan man er en god kollega.
 • Etiske regler for hvordan man forholder seg til sine klienter.
 • Hvordan du setter opp målsettinger sammen med din klient.
 • Hvordan du kan lære din klient selvhypnose og hvordan du kan bruke det til å skape forandringer hos deg selv
 • Du får en struktur som du bruker med dine klienter i de første 4-5 sesjoner og i løpet av de vil dine klienter høyst sannsynlig ha kommet ganske langt i forhold til de forandringer de ønsker.
 • Hvordan du skaper en funksjonsdyktig og suksessfull praksis.

  Kort sagt lærer du alt du trenger for å bli en flyveferdig hypnoterapeut, klar til å ta dine klienter på en forandringsreise fra det de ikke vil til å nå de mål dere sammen har satt.

Jeg vil vite mer om kurset

Vi tar vare på dine opplysninger.

Tidsplan:

Undervisningen foregår over 13 dager fordelt på 4 helger og i tillegg en dag som er satt av til sertifisering. Undervisningen er en kombinasjon av teori og øvelser. Dere vil bli delt inn i studiegrupper som skal møtes 1 dag og jobbe sammen mellom hvert undervisnings-modul. I tillegg vil det være en del teori du leser hjemme og øving på frivillige klienter som du finner. Dette kan også være venner eller familiemedlemmer.

Rent praktisk vil utdanningen foregå på det koselige Gjøvik Vandrerhjem Hovdetun på Gjøvik (www.hovdetun.no). Det er også mulighet for rimelig overnatting på stedet. Priser ligger fra 340 kr pr natt inkl. frokost.

Undervisningen foregår i fire moduler av 3 dager:

 • modul 1: 29. april-1. mai 2022
 • modul 2: 4.-6. juni 2022
 • modul 3: 12.-14. august 2022
 • modul 4: 23.-25. september 2022

Undervisning er fra 9.00-16.30.

Dato for sertifisering er ikke fastsatt men det blir en gang i November.

Du kan lese mer om hypnosehuset Danmark på www.hypnosehusetdanmark.dk

Kirsten Topp vil være den primære underviser og undervisningen vil foregå på norsk. Kirsten jobbet tidligere innen forskning og utvikling. Hun av natur en person som setter seg grundig inn i det hun driver med og har derfor siden sin utdanning i hypnose i 2013 vært på kurs og hypnose konferanser i USA, England og Danmark. I tillegg har Kirsten lest en haug av bøker om hypnose, hjernen og terapi. Kirsten har drevet med hypnose på fulltid fra 2015.

I tillegg til Kirsten vil også hypnoterapeut Olaug Taklo være med på det første kurset. Olaug er opprinnelig spesial sykepleie i psykiatri men valgte  å bli psykoterapeut og senere hypnoterapeut. Hun har med stor suksess jobbet som selvstendig næringsdrivende i Bergen siden 2007. 

Undervisningsmaterialet er fra Hypnosehuset Danmark, en del av kursmaterialet er på norsk og en del av det er på dansk. Prisen for hele utdanningsforløpet inklusiv kurs-materiale er 44.750 kr.

Hvis du ønsker mer informasjon eller lurer på noe er du hjertelig velkommen til å ta kontakt på telefon 90052198 eller e-post kirsten@topphypnoterapi.no

Hypnoterapi høres ut som noe for meg

Hvis du vil vite mer er du velkommen til å bestille en gratis telefonsamtale med Kirsten Topp som er underviser på utdanningen.

close

Vil du vite mer om kurset?

Vi tar vare på dine opplysninger.