Har du en depresjon?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kanskje du allerede fått diagnosen av legen og går på antidepressiva. Det er mange som har det som deg. Helt vanlige mennesker som har vært igjennom en tøff periode som kanskje har vart i mange år. Kanskje du føler deg mer enn vanlig trist, håpløs, motløs, sover ekstremt mye eller får ikke sovet, ekstremt sliten, mislykket, ulykkelig, energiforlatt, frykt/angst eller lei deg . Når jeg jobber sammen med klienter som har en depresjon er det ikke depresjonen vi arbeider med. For meg å se er depresjonen ikke en årsak men en konsekvens. Tankerne du har er ofte:

Jeg gir opp, det gjør for vont til å fortsette….

Du har i lengre tid stått på for å nå et mål. Det kan være et mål på jobben eller i familien. Målet kan være noe konkret som å løse en oppgave eller noe mer overordnet som det å føle deg god nok. Det er viktig for os mennesker å føle oss akseptert av flokken uansett om det er på arbeidsplassen, i familien, i vennegjengen, på skolen eller på fritidsaktiviteten. Hvis ikke vi kommer i mål blir vi frustrert og prøver ut forskjellige strategier for å lykkes. Til slutt gir vi opp og orker ikke mer. Vi går til legen og får medisin. Hvis du har en kraftig depresjon er det viktig at du får medisin, men du må være oppmerksom på at selv om medisinen kanskje døyver de vonde følelsene, så fjerner den kun symptomene og ikke årsaken.

I hypnosen arbeider vi med årsaken. Vi nøytraliserer gamle vonde følelser. Vi fjerner gammel frykt, sinne og skyldfølelse. Det aller viktigste vi fokuserer på er;

Hvem er du hvis du ikke var deprimert?

Hvordan vil det føles å være deg?

Hva kan du gjøre da?

Mange som har fått en diagnose tror at de er diagnosen, men diagnosen er bare et ord som beskriver den tilstanden du er i akkurat nå. I langt de fleste tilfeller har du muligheten for å endre på hvordan du har det. Hvis du kommer til meg og sier at du har en depresjon vil jeg sammen med deg undersøke hva var det for et grunnleggende behov du ikke fikk tilfredsstilt: Føler du deg ensom, trist,  angst/redd, stresset, sint, utilstrekkelig eller har skyldfølelse.

Vi jobber da sammen om å få tilfredsstilt de behov som ligger bak den følelsen du har og setter mål som er spesifikke for deg. Vi tar små skritt om gangen og nyter seirene underveis. Det er viktig å være realistisk. For noen kan målet være å komme tilbake i full stilling. For andre kan målet være å orke en tur på butikken eller gå en tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *